Proizvođač "blekberija" ukida 2.000 radnih mesta

Bez autora
Jul 26 2011

Proizvođač pametnih telefona "blekberi", kanadski "Riserč in moušn" (RIM), saopštio je danas da će ukinuti 2.000 radnih mesta, kako je predviđeno u planu štednje koji je objavljen prošlog meseca, a najavljene su i izmene u rukovodstvu.U saopštenju se navodi da će bez posla ostati oko deset odsto ukupne radne snage RIM-a, o čemu će radnici biti obavešteni u toku nedelje, a više informacija o otkazima će biti poznato kada 15. septembra stignu fiskalni rezultati drugog tromesečja.

Proizvođač "blekberija" ukida 2.000 radnih mestaProizvođač pametnih telefona "blekberi", kanadski "Riserč in moušn" (RIM), saopštio je danas da će ukinuti 2.000 radnih mesta, kako je predviđeno u planu štednje koji je objavljen prošlog meseca, a najavljene su i izmene u rukovodstvu.

U saopštenju se navodi da će bez posla ostati oko deset odsto ukupne radne snage RIM-a, o čemu će radnici biti obavešteni u toku nedelje, a više informacija o otkazima će biti poznato kada 15. septembra stignu fiskalni rezultati drugog tromesečja, prenela je agencija AP.

Ova kanadska kompanija pogođena je odlaganjem izbacivanja na tržište novih proizvoda i konkurencijom "Eplovog" "ajFona" i "pametnih" telefona koji koriste "Guglov" operativni sistem "android". Lansiranje tablet računara "Plejbuk" nije bilo uspešno u meri u kojoj se kompanija nadala da će biti.

Kompanija RIM je prošlog meseca objavila podatak o padu zarade od deset odsto u prvom fiskalnom tromesečju zaključno sa junom i iznela godišnja predviđanja koja su daleko ispod onog što su analitičari očekivali.

U današnjem saopštenju kompanije se navodi i to da će funkcija direktora biti podeljena na dve oblasti. Dosadašnji direktor Don Morison je u junu otišao na bolovanje.

Torsten Hajns imenovan je za direktora proizvodnje i prodaje, a Džim Rouan za izvršnog direktora, pošto se Morison povlači nakon više od deset godina u ovom preduzeću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik